Start Onze geschiedenis Woon-werkinfo Verwenvakanties De Italiaanse keuken Speciale adresjes Contact Links
 
 
   
 Op 1 september 2002 woonden we officieel in Ventimiglia Italia! Onze werkgever had nogal wat invloed bij de gemeente zodat onze papieren en vergunningen snel in orde waren. We hebben er een heerlijke tijd gehad, hoewel de samenwerking niet altijd van een leien dakje ging. Het heerlijke klimaat, de schitterende omgeving, samen met z'n tweeŽn werken, wat een luxe. Na ongeveer 1,5 jaar begon het echter te kriebelen. Het werk was gemakkelijk en licht, maar bracht uiteindelijk toch weinig bevrediging. We gaan gewoon weer op zoek naar iets anders in ItaliŽ, was onze conclusie. Als eenmaal de eerste stap gezet is, is de tweede al veel gemakkelijker. We hebben de eigenaar ingelicht en opnieuw een advertentie in het dagblad geplaatst. Dit keer wat concreter en met de vraag naar wat meer verantwoordelijk werk. Na opnieuw vele telefoontjes en enkele bezoekjes, kwamen we uiteindelijk in contact met een adelijke familie die in Rome woonde, maar in Rufina, niet ver van Florence een grote villa (klooster uit 1500) op een wijnlandgoed heeft staan. Men had daar ook een agriturismo (verhuur van vakantiehuizen) en zocht iemand die dat goed op poten kon zetten en beheren. Na enkele gesprekken hebben zowel wij als de familie besloten met elkaar in zee te gaan. We konden wonen in een prachtig appartement in een gedeelte van de villa en hebben een klein bedrijfje opgericht dat zich verhuurt aan de familie zodat we zelfstandig bleven.Inmiddels wonen we nu bijna 3 jaar op het landgoed. De agriturismo loopt als een trein. We hebben allerlei nieuwe zaken geintroduceerd en bieden allelei services. Op het landgoed hebben we inmiddels een eigen klein restaurantje, we organiseren rondleidingen, olijfweken en wijnproeverijen in de eigen wijnkelders van de familie enz. enz. De familie is zeer tevreden en ook wij hebben het bijzonder naar onze zin. Het is vooral seizoenswerk dus in de winter hebben we de tijd en vermaken we ons met het maken van websites die aan ItaliŽ gerelateerd zijn. U bent nu op een van deze sites. We genieten elke dag van het schitterende ItaliŽ en zijn beleefde en vriendelijke mensen. Inmiddels zijn we behoorlijk geintegreerd, maar de rust die de italiaanse boeren hier uitstralen kunnen we (nog) niet te pakken krijgen, maar misschien zijn we daar ook Nederlanders voor.Aan onze jarenlange reiservaringen in ItaliŽ hebben we contacten met vele B&B's en vakantieverblijven in het hele land overgehouden. Vorig jaar zijn we dan ook de website www.bedandbreakfastinitalie.nl gestart met zo'n 100 hele leuke speciale B&B adresjes waar men een B&B-tour door ItaliŽ kan boeken of een eigen B&B-reis op maat kan samenstellen, door de mooiste streken van het land. Inmiddels loopt dat erg goed.

Ook op het gebied van campings, agriturismo's en hotels proberen we nu een gemakkelijke en betrouwbare vraagbaak voor iedereen te ontwikkelen. We organiseren verwenvakanties op maat en zitten vol ideeen voor nieuwe dingen. We hebben onze weg gevonden en voelen ons als een vis in het water hier in ItaliŽ.

Misschien hebben we echter onze langste tijd in Toscane wel gehad. Inmiddels hebben we namelijk een aanbod ontvangen om een groot verbouwd klooster in de Umbrische bossen tussen Gubbio en Umbertide te managen en als vakantieverblijf te exploiteren, dus wie weet!!!
Inmiddels zijn we in Umbrie aangeland. Sinds juni 2006 is de verbouwing van het klooster dat de naam: Abbazia di San Faustino di Bagnolo draagt, in volle gang. Het ziet er naar uit dat de eerste gasten in september 2007 zullen arriveren. Tijdens de verbouwing verblijven we in een vakantiehuis dichtbij Umbertide en hebben het daar erg naar onze zin. We moeten de streek leren kennen om straks onze gasten goed te kunnen voorlichten. Een heel werk, alle toeristische locaties bezoeken, restaurants uitproberen, uitkijken naar leuk adresjes van speciale zaken. Vervelend werk ja, maar iemand moet het doen!!

We proberen personeel te zoeken voor het klooster (schoonmaaksters, obers voor het restaurant, een kok, hulp voor in de keuken, tuinman enz), en helpen mee met het uitzoeken van alle materialen en zaken die nodig zijn. De meeste zaken lopen lekker en†we hebben ook nog tijd genoeg voor onze andere sites en vergeten ook niet te genieten van het dagelijks leven hier. Inmiddels weten we dat er een groot verschil is tussen Toscane en Umbrie. De mensen zijn nog wat eenvoudiger hier maar wel erg open en vriendelijk. Het zijn voor het merendeel boeren. Ook wonen er erg veel buitenlanders in deze omgeving. Veel Engelsen en Duitsers die huizen gekocht hebben (ook wel Nederlanders), maar ook veel Marokkanen, Tunesiers en Albanezen die voor het merendeel in de bouw werken. Er zijn duidelijk minder toeristen. Het leven lijkt wat rustiger en misschien met een wat meer zuidelijk ritme te verlopen. Het nakomen van afspraken is niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend maar alles went.

Hieronder een paar foto's van de verhuizing naar UmbriŽ en van de Abbazia die ze aan het restaureren zijn en†waar we zullen gaan werken.
Het klooster is bijna klaar en de eerste gasten kwamen dus niet in september 2007, maar in april 2008, dat is echter wel normaal in ItaliŽ. Het is een bijzondere ervaring een zo grote verbouwing van dichtbij mee te maken. De architekt en geometro (de verantwoordelijken) hebben hun handen vol aan het organiseren en het in de juiste volgorde laten verlopen van de werkzaamheden.

De mentaliteit van de bouwvakkers (allemaal kleine een-, twee-, of drie-persoons bedrijfjes) is toch vaak: als het vandaag niet lukt dan maar morgen. Zonder negatief te willen zijn is de conclusie voor ons toch dat wij nooit een huis zouden kopen in Italie dat nog verbouwd moet worden. Wat een druk en stress komt er dan op je af als je een deadline hebt.

Maar goed, het klooster is bijna omgetoverd in een 5-sterren toeristenparadijsje. Ja, 5 sterren dus en dat is mooi voor de gasten, maar minder mooi voor ons. We starten zo'n 1,5 jaar geleden met het idee van een kwalitatief mooie agriturismo/countryhouse, maar door de tijd heen heeft de eigenaar de kwaliteit van de verbouwing en daardoor de kwaliteit van de te bieden service steeds omhoog gebracht en inmiddels bevindt het geheel zich dus op 5-sterren nivo. Te hoog voor ons. Alles is werkelijk prachtig maar wordt te formeel en te stijf. We hebben dan ook besloten ons contract niet te verlengen. Een hele ervaring rijker, beginnen we weer opnieuw.


  « Previous Page 2 of 4 Next »  
 
   
  Wij wonen in Italië by Servizissimo Snc - Via F.D. Guerrazzi, 21 - 50132 - Firenze - Tel. 0039-347-0914798